Waarom een waterput

Onze Duitse klanten doen vooral een beroep op ons om de hoge waterkosten te drukken; grondwater is een uitstekend en goedkoop alternatief voor leidingwater.
Nederlandse klanten kiezen vooral om praktische redenen voor een bronboring. Zij willen bijvoorbeeld water gebruiken op een plek waar (nog) geen grondwaterleiding aanwezig is; denk aan een tuin, stallen of een weiland.


Van wens tot waterput

adviesgesprek, kostenopgaaf & informatie ter voorbereiding

  • boren waterput (gemiddeld twee uur)
  • zo nodig: installatie pomp, aanleg grondwaterleiding en/of sproei-installatie


Adviesgesprek: Onze ervaring is uw voordeel

U wilt jarenlang plezier en kostenbesparing van uw waterput. Dat kan, met de juiste voorbereiding en boormethode. Dat doen we graag samen met u.

  •     Kiezen

    Wij luisteren naar uw wensen en denken met u mee. Onze ervaring helpt u een stap verder bij de keuze die u gaat maken.

  •     Plaatsbepaling

    Samen met u bepalen we de meest geschikte plek voor de waterput. Die hangt af van uw wensen en van de mogelijkheden om met onze machine op uw terrein te komen.

  •     Knelpunten voorkomen

    Is de toegang naar uw tuin of terrein breed genoeg om de machines binnen te rijden? Is het nodig om aanplant te verwijderen, overhangende takken terug te snoeien of om platen te leggen om uw gazon te beschermen?

Een goede voorbereiding en eerlijke informatie helpen om de werkzaamheden op een snelle manier uit te voeren, zonder verrassingen.


Boren: Snel en efficënt

De boring kost gemiddeld een à twee uur tijd.

Voorbereiding
Ons team doet eerst voorbereidend werk. Met profielkaarten wordt de samenstelling van de grondlagen bepaald. Dit is nodig om om vast te stellen waar de filterbuis precies moet komen, hoe diep die geplaatst moet worden, welke perforatie en omvang die filterbuis moet hebben en welke grindomstorting daarbij hoort. De juiste keuze van filterbuis en grindomstorting is belangrijk om dichtslibben te voorkomen.

Boring
Na de voorbereiding begint het eigenlijke werk. Ons team boort de put en plaatst daarin de meest geschikte filterbuis en het juiste grind. De opgeboorde grond wordt deels gebruikt om het boorgat te vullen.De rest van de grond wordt gestort op een zeil. U kunt die op een andere plek in uw tuin of op uw terrein hergebruiken of afvoeren.

Plaatsing pomp en leidingen
Na de boring van de put heeft u toegang tot het grondwater. U heeft een pomp nodig om daar gebruik van te maken. Wij hebben een groot aantal pompen van verschillende capaciteit en installeren die graag voor u. Als er een leiding nodig is om put en tappunt met elkaar te verbinden leggen we ook die graag voor u aan. U kunt er ook voor kiezen zelf een pomp en leidingen te installeren.

Een goede pomp geeft jarenlang onbezorgd plezier. Wij kiezen daarom voor Duitse kwaliteitspompen. Meer informatie over onze pompen.